Green Deal - Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (GD EEA)

gepubliceerd: 14-01-2013

Het Ministerie van Economische Zaken en de brancheverenigingen UNETO-VNI en FEDA hebben op 11 oktober 2012 een Green Deal ondertekend op het gebied van efficiënte elektrische aandrijfsystemen.
Bosma & Bronkhorst participeert als lidbedrijf van UNETO-VNI in deze Green Deal - Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (GD EEA).

Door elektromotoren aangedreven machines en apparaten verbruiken circa 70% van de opgewekte elektrische energie in de industrie in Nederland. Door efficiënte elektrische aandrijfsystemen toe te passen kunnen productieprocessen efficiënter functioneren en is een concrete besparing van 20-30% op het elektriciteitsverbruik te realiseren. Deze energiebesparing in de industrie staat gelijk aan een besparing van 5-8% op het nationale energieverbruik in Nederland.


De Green Deal richt zich op het realiseren van concrete elektrische energiebesparing en CO2-reductie door het toepassen van efficiënte elektrische aandrijfsystemen in de technische installaties van industriële producenten.
Het belangrijkste doel van de Green Deal is het analyseren en hoog efficiënt maken van elektrische aandrijfsystemen.
Daartoe worden eerst op eenvoudige wijze kansrijke systemen geïdentificeerd. Vervolgens worden van deze kansrijke systemen de benodigde technische gegevens geïnventariseerd en worden analyses en berekeningen uitgevoerd. Op basis van deze zorgvuldige analyses wordt in overleg met de (industriële) producenten bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om concrete elektrische energiebesparing en CO2-reductie te realiseren.

Het komt regelmatig voor dat er besparingen gerealiseerd kunnen worden van enkele tienduizenden tot honderd duizenden Euro’s, waarvan de terugverdientijd (Return On Investment) binnen de 1 à 2 jaar ligt.

Bosma & Bronkhorst houdt zich al tientallen jaren bezig met het thema energiebesparing.
Wij adviseren uw onderneming graag over de mogelijkheden van energiebesparing en hebben alle kennis en ervaring in huis om energiebesparende apparatuur en systemen compleet te installeren, bedrijfsvaardig op te leveren en te onderhouden.
Indien u geïnteresseerd bent in dit onderwerp kunt u contact met ons opnemen.
green deal EEA logo green deal EEA logo